Aangespoord door inzichten van Robert Dijkgraaf ben ik op zoek gegaan naar de rafelige rand van de wetenschap om zo te ontdekken wat design is. Daarom koos ik voor een cursus aan de WDKA – ‘Breng het gebouw tot leven – augmented reality.’. En terwijl ik daar op een warme dinsdagavond op de grond van de lesruimte zat om een stopmotion-film te maken, die vervolgens verbonden moest worden met een trigger-image om een ’toegevoegde werkelijkheid’ te worden, werd de rafelige rand van de wetenschap me ineens duidelijker. Niet alleen lezen en denken erover maar ook DOEN. Natuurlijk moet ik het nu niet groter maken dan het is. Maar het belangrijkste is dat het me wel weer even het ‘maakproces’ liet ervaren – tegen problemen met de uitvoering aanlopen en oplossen, en ongemakkelijk op de grond zitten maar dat negeren omdat je iets af wil maken zoals je het hebt bedacht.