Een vol programma. Hopelijk ga ik het allemaal kunnen zien. Beperkend is het reserveren van tijd bijvoorbeeld bij de workshop en bij de HoloLens. Ik zag dat het mogelijk is om fietsen te lenen van ABN AMRO dus dat ga ik proberen, als het niet lukt om een OV-fiets te bemachtigen.

10.00 – 12.00 uur Workshop Designing behaviour, Reframing Academy. In mijn research wil ik verkennen hoe ik anderen stimuleer om meer gebruik te maken van data, information en interaction design. Om die reden vind ik deze workshop nuttig: hopelijk krijg ik handvatten/tools die ik mee kan nemen om op mijn werk uit te proberen. Het kan zijn dat deze workshop minder interessant is omdat ik al best veel tools ken, maar de site van de Reframing Academy zag er veelbelovend uit.

12.15 – 12.45 uur Enversed Reality (Van Berlo). Ik ben erg geïnteresseerd in de mogelijkheid van Augmented Reality: wat zijn mogelijke toepassingen? De meerwaarde van AR voor statische informatie zoals Rekenkamerrapporten of posters? Om die reden wil ik bij deze expositie langsgaan.

12.45 – 13.15 uur Visual design thinking: the making of ideas. Gecompliceerde onderwerpen en wicked problems kom ik veel tegen in mijn werk en juist de visualisatie daarvan is de uitdaging in mijn werk. Ik hoop dat deze expositie mij inspireert met nieuwe ideeën van clarify but not simplify.

13.15 – 13.45 uur REISTIJD

14.00 – 14.15 uur HoloLens. Naast dat het hier gaat om mijn interessegebied – mixed reality – lijkt me dit een must-see op de DDW. Ik wil dit graag beleven en ben ook erg benieuwd naar Maarten Baas, die veel in de picture staat bij de communicatie over DDW.

14.30 – 15.00 uur BLANCCOLLECTIVE. De waarde van cijfers – beschouwing door ontwerpers. Hoe kijken zij naar cijfers? Welke visies inspireren mij? Er is nu veel aandacht voor data maar wat is de keerzijde? Interessant voor mijn onderwerp.

15.00 – 15.30 uur REISTIJD

15.30 – 16.00 uur Age of Wonderland. Interessante samenwerking tussen denkers en doeners rondom big data en open data. In combinatie met de zogenaamde armchair auditor lijkt mij dit een onderwerp bij uitstek geschikt voor mijn research. Hoe werken denkers en doeners samen? En waar zit het potentieel van data voor de burgers?

16.30 Caffee Allee, samenkomst.